ZöldKecskemét

Into the forest.
Hírek
Kecskeméti MJV Klímastratégia – Első és második workshop összefoglaló

2021. február 24-én és február 25-én lezajlott az első két szakmai workshop a kecskeméti klímastratégia megalkotásával kapcsolatban.

Kecskemét MJV Önkormányzata 2020 júniusában elindította ZöldKecskemét programját, amelynek fő célja a város saját, helyi stratégiájának kidolgozása.

Ennek első lépéseként a helyi érintettekkel közösen egy átfogó Helyzetelemzés készült, amelynek fontos része a február 24-én és 25-én megrendezésre került online szakmai workshop. A február 24-ei műhelymunkában elsősorban a városi intézmények, civil szervezetek, február 25-én pedig a helyi nagyvállalatok képviselői, vezetői vettek részt, és a közös gondolkodás során feltárták a klímavédelmi szempontból leginkább megoldásra váró problémákat, kihívásokat. Ennek eredményeképpen jött létre a „Problémafa”, amely jól szemlélteti, hogy hol van szükség fejlesztésre, változtatásra. Ezt követően minden résztvevő elmondhatta, hogy miben látja a megoldást, milyen intézkedésekre lenne szükség ahhoz, hogy elinduljon a folyamat, amely egy élhetőbb Kecskemétet eredményez – Így született meg a „Célfa”.

A workshopon összegyűjtött információk, javaslatok fel- illetve bedolgozásra kerülnek a Klímastratégia című dokumentumba.

A témához kapcsolódóan elindult az első online kérdőív is, amelyen keresztül szeretnénk megismerni a helyiek tapasztalatait, gondolatait, javaslatait a városi klímavédelmi kérdésekkel kapcsolatban.

Weboldalunkon az eredményekről folyamatos tájékoztatást adunk, így érdemes időről időre visszatérni.

Dokumentum letöltése – Kecskemét Klímastratégia – Problémafa és Célfa