ZöldKecskemét

Pályaművek

 

 

 

Horváth Ildikó

 

 

 

Beregszászi Ildikó

Ónodi Sándor

„Nálunk sok éven keresztül itt-ott voltak a kertben fű- és levélkupacok.

Meguntam és egy rendes, nagy tárolót csináltam ami több irányban is bővíthető, magasítható. Az aljáról kinyerhető a komposzt a szerelhetőségének köszönhetöen.

Remélem inspirál másokat is!”

 

 

Szabó Pál

 

Sirok Attila

 

 

Szabóné Király Terézia

 

 

 

Somolai Beregszászi Anikó

KIK-FOR Kft.

„A KIK-FOR Kft. a saját környezetében is komoly figyelmet fordít arra, hogy bérlői rendezett, tiszta és minél természetesebb körülmények között dolgozhassanak. Az elmúlt időszakban bérlői összefogással elindult székházunk zöldítése, amely magában foglalja a parkosítást, a szelektív hulladékgyűjtés reformját, valamint virágok, kisebb cserjék és borostyánok ültetését is. Közös munkával olyan környezetet varázsolunk az irodáink köré, ahová minden nap jó bejárni. „

Madarász Juli

Az esőkert nagymennyiségű csapadék esetén is felszívja a csapadékot, melyet a későbbiekben visszaadagol a növényeknek. Folyó víz nem látható eső esetén sem.

A biodiverz évelők közel 40 nm gyepfelületet váltanak ki, mellyel jelentősen csökkenthető a terület öntözési igénye, amellett, a beporzók, pillangó számának nagyarányú emelkedését segítették a területen. 

A beültetés közel 1 hónapos, idővel összefüggő színes, illatos növénytakaró kialakulása várható.”

Gerlice utcai lakóközösség

Kecskemét Gerlice utcájában az önkormányzat és a lakók közös projektjeként az útfejlesztéssel együtt esőkerteket alakítanak ki a házak előtt. Céljuk az esővizek megtartása, hiszen a klímaváltozás következtében sajnos egyre többször fordul elő, hogy extrém mennyiségű csapadék hullik le egyszerre, majd azt szárazság követi. Az esőkertek növényei viszont meg tudják tartani a vizet, így lesz ideje a földbe szivárogni, sőt a párolgás következtében visszajut a környezetbe.