ZöldKecskemét

Gyakran ismételt kérdések
Ki a szervezője a ZÖLD KUPA vetélkedőn?
A ZÖLD KUPA tanulmányi vetélkedő szervezője Kecskemét MJV, melyet a „Kecskemét Megyei Jogú Város klímastratégiájának elkészítése és a városi szintű klímatudatosságot elősegítő szemléletformálás” című, KEHOP-1.2.1. azonosítószámú Európai Uniós pályázat keretén belül valósít meg.
Kik indulhatnak a vetélkedőn?
A ZÖLD KUPÁ-n minden kecskeméti óvoda,általános iskola és középiskola részt vehet.
Mettől meddig tart a vetélkedő:

2021. május 14-től 2021. június 11-ig.

Hogyan vehetek részt a ZÖLD KUPÁ-n?

Nincs más dolgod, mint kitölteni a jelentkezési lapot és azt szkennelve vagy lefotózva visszaküldeni az info@zoldkecskemet.hu email címre, melyet a teljes versenyidőszak alatt megtehetsz. Ezt követően pedig június 11-ig van lehetőséged az elkészült pályázatról készült fényképet is beküldeni, szintén az info@zoldkecskemet.hu email címre. Arra figyelj, hogy a pályázatról készült fotón mindenképp szerepeljen a neved, az óvoda/iskola neve, csoport/osztály, amibe jársz.

Hogyan juthatok jelentkezési laphoz?
A jelentkezési lapot minden óvodának és iskolának kiküldtök, így a legegyszerűbben úgy juthatsz hozzá, hogy elkéred a óvó nénitől/osztályfőnöktől.
A kitöltött jelentkezési lapot az óvó néninek/osztályfőnöknek is visszaadhatom?
Van rá lehetőség, hogy a pedagógusok összegyűjtsék a csoportjukba/osztályukba járó gyerekek pályázatait és ők küldjék be.
Elfelejtettem a nevemet/intézmény nevét/csoportot, osztályt ráírni a pályázatra. Mi tévő legyek?
Semmi gond. Nincs más dolgod, mint új fényképet készíteni, ezúttal a szükséges adatok megadásával és újraküldeni pályázatodat az info@zoldkecskemet.hu címre.
Csak egy feladatot választhatok, készíthetek el?
Nem. A korosztályod számára készített feladatok közül bármennyit, akár az összest elkészítheted és beküldheted.
Növeli az esélyeimet a győzelemre, ha több feladatot is megcsinálok?
Igen, természetesen növeli, hisz minél több feladattal nevezel, annál több pontot gyűjtesz. Azonban fontos tudni, hogy a zsűri a pályázatok minőségét, részlet gazdag kidolgozását is figyelembe veszi, különösen pontegyenlőség esetén.
Ovis vagyok. Megoldhatóm az alsósok számára kiírt feladatokat is?
Nem. Mindenki a saját korosztálya számára meghirdetett feladatok közül választhat témát. Így az iskolások nem nevezhetnek ovis feladattal, ahogy az általános iskolások sem középiskolai feladattal és fordítva. A feladatok kialakításánál igyekeztünk figyelembe venni a korosztályos sajátosságokat.
Nem tudom e-mailben elküldeni a képet, mert nincs számítógépünk.
Ne aggódj emiatt, kérd az óvó néni /osztályfőnök segítségét. Az is megfelelő, ha ő lefényképezi és beküldi a képet az adataiddal az info@zoldkecskemet.hu címre.
Minden résztvevő kap nyereményt?
Nem. Minden korosztályban (ovis, alsós, felsős, középiskola) az első 3 legtöbb pontot gyűjtő gyermek kap nyereményt. Ennek megfelelően mindösszesen 4fő 1. helyezett, 4 fő 2. helyezett és 4 fő 3 harmadik helyezettet fogunk a kupa végén díjazni. Abban az esetben, ha a dobogósok között pontegyenlőség alakul ki, a zsűri a beérkezett pályázatok részlet gazdag kidolgozottsága alapján állítja fel a sorrendet a helyezettek között.
Honnan tudom meg, hogy nyertem-e?

A vetélkedő lezárását követően a zsűri összeül értékelni a beérkezett pályamunkákat. Az eredményhirdetés várható időpontja 2021. június 25. Ekkor a nyertesek nevét közzétesszük ezen az oldalon a ZÖLD KUPA menüpont alatt.