ZöldKecskemét

Hírek
Elindult a ZÖLD KUPA, Kecskemét klímavédelmi vetélkedője

2019-ben Kecskemét MJV támogatást nyert a „Kecskemét Megyei Jogú Város klímastratégiájának elkészítése és a városi szintű klímatudatosságot elősegítő szemléletformálás” KEHOP-1.2.1-18-2019-00248 azonosítószámú Európai Uniós pályázat megvalósítására.

Ennek keretén belül az egyik kiemelt szemléletformáló aktivitás a 2021 tavaszán futó tanulmányi verseny, mely a kecskeméti óvodákban, általános- és középiskolákban kerül megszervezésre, és melynek keretében játékos feladatokkal szeretnénk a gyerekek figyelmét felhívni a klímaváltozás és a környezettudatos életmód fontosságára.

A ZÖLD KUPÁ-n résztvevő óvodák, iskolák gyermekei, diákjai koruknak megfelelő kihívásokat oldanak meg és minden sikeresen teljesített feladat után pontokat kapnak. A résztvevő pályázók között izgalmas ajándékokat sorsolunk ki.

A Kupára minden városi óvoda és iskola meghívást kapott. A gyerekek az intézményben dolgozó pedagógusoktól kérhetnek jelentkezési lapot, melyet kitöltve várnak vissza a szervezők az info@zoldkecskemet.hu email címre. Jelentkezni május 14-ig lehet, a pályázatok leadási határideje 2021. május 28. Az elkészült pályamunkákról készült fotókat az info@zoldkecskemet.hu email címre kell beküldeni.

A beérkezett pályázatokat zsűri értékeli. A legtöbb pontot gyűjtő gyermekekre, diákokra minden korosztályban izgalmas nyeremények várnak, és természetesen minden pályázó OKLEVELET is kap a versenyen való részvétel után, hiszen pontszámtól függetlenül minden egyes pályamunka dicséretet és elismerést érdemel!